Cestovinový šalát
Máš chuť na niečo zdravé a chutné na obed či večeru? Cestoviny, cícer, šampiňóny a krémová omáčka – to všetko sa spája v tomto jedinečnom šaláte, ktorý ťa zasýti a chuťovo nadchne. Je to výživné jedlo, ktoré ocenia aj vegetariáni či vegáni. Príprava je jednoduchá, cestovinový šalát máš pripravený do pol hodinky a jeho chuť si zamiluješ.
Ingrediencie (2 porcie):
- 150g cestovín
- 1 plechovka cíceru
- 200g šampiňónov
- 2pl olivového oleja
- bylinková soľ
Omáčka:
- 3pl kokosového mlieka
- 1pl sójovej omáčky
- bylinková soľ
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
2. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Spolu s cícerom ich dáme na plech, pridáme olej, bylinkovú soľ a premiešame.
3. Pečieme 20-25 minút, v polovici pečenia premiešame.
4. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu v mierne osolenej vode.
5. Na omáčku zmiešame kokosové mlieko, sójovú omáčku a premiešame. Do omáčky následne pridáme upečený cícer, šampiňóny a cestoviny.
6. Všetko dobre premiešame a podávame.