Mandľovo-arašidové "croissantové" pečené ovsené vločky
Ak hľadáš zdravú a chutnú alternatívu k tradičným raňajkám, máme pre teba niečo špeciálne. Navyše, príprava je rýchla a jednoduchá, takže si túto dobrotu môžeš vychutnať aj počas rušných rán alebo deň vopred pripravíš a ráno ako by si našla :)
Mandľovo-arašidové "croissantové" pečené ovsené vločky kombinujú krémovú chuť mandlí a arašidov s jemnou textúrou ovsených vločiek. Dokonalá rovnováha medzi výživou a lahodnou chuťou. Poďme sa spoločne pustiť do prípravy.
Budeš potrebovať:
- 2 banány
- 1 hrnček špaldovej múky
- 1 hrnček quinoa vločiek (alebo nahradíme ovsenými)
- 50 g vegan proteínu
- 1-2 čl škorice
- 2 čl PDP
- 2 hrnčeky mandľového mlieka
- 1/3 hrnčeka javorového sirupu (voliteľné)
- kokosový olej (na vymazanie formy)
Plnka:
- 3 pl arašidového masla
- ½ hrnčeka mandľovej / arašidovej múky
- 3 pl javorového sirupu (voliteľné)
- mandľové lupienky (na vrch)
- práškový trstinový cukor (na poprášenie)
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie.
- Banány rozpučíme vidličkou a pridáme všetky zvyšné ingrediencie na cesto.
- Dobre premiešame a nalejeme do zapekacej formy.
- Na plnku zmiešame orechové maslo, múku a sirup. Následne vrstvíme na cesto.
- Posypeme lupienkami a pečieme 30-35 minút.
- Po upečení môžeme posypať cukrom.