Matcha Roláda
Ingrediencie
Piškóta:
- 2 PL hladkej múky
- 2 PL mandľovej múky
- 1 PL kokosovej múky
- 1/2 ČL kypriaceho prášku
- 5 PL trstinového cukru
- 5 vajec
- 5 PL teplej vody
Krém:
- 2 ČL matcha prášku
- 400 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie 33%
- 100 g bielej čokolády
- 3 PL trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
Na dozdobenie:
lyofilizované maliny, lyofilizované figy a kokosové chipsy
Postup:
- Na piškótu vyšľaháme žĺtky s cukrom a teplou vodou do svetlej peny. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Osobitne ušľaháme pevný sneh z bielkov a všetko spojíme.
- Plech s rozmermi 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie a zľahka potrieme olejom. Vylejeme cesto a upečieme pri 170 st. C asi 15 minút. Necháme 5-10 minút postáť, potom opatrne stiahneme papier na pečenie a ešte teplú roládu zrolujeme do utierky. Piškótu necháme celkom vychladnúť.
- Polovicu smotane zohrejeme do horúca (70-80 st.C) a zalejeme matcha prášok. Metličkou alebo tyčovým mixérom zmiešame, aby neostali hrudky. Dáme dobre zachladiť.
- Bielu čokoládu roztopíme a necháme vychladnúť.
- Chladené mascarpone, matcha smotanu aj zvyšnú smotanu dáme do väčšej misy s trstinovým a vanilkovým cukrom. Vyšľaháme dotuha.
- Do vychladenej čokolády vmiešame lyžicu krému a všetko spojíme. Čokoláda sa tak nezrazí. Krém dáme zachladiť.
- Naplníme roládu, odložíme do chladničky, aby stuhla a pred podávaním ozdobíme kokosovými chipsami a lyofilizovaným ovocím.
Dobrú chuť :)
Recept pripravila Ela Krídlová.