Nadýchané domáce šišky

Nadýchané domáce šišky

Ingrediencie: 

  • 375ml mlieka
  • 1 čajová lyžička cukru (do droždia)
  • 1/2 kocky droždia
  • 200g hladkej špaldovej múky 
  • 300g hladkej pšeničnej múky
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 polievková lyžica rumu

Postup:

  1. Mlieko zmiešame s lyžičkou cukru, pridáme droždie a necháme vykysnúť
  2. V miske zmiešame hladkú pšeničnú aj špaldovú múku s cukrom, pridáme vykysnutý kvások, žĺtok, olej, rum a vymiesime cesto
  3. Vymiesené cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na linke, kým zdvojnásobí svoj objem
  4. Vykysnuté cesto na šišky rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme menšie kruhy, ktoré necháme po vykrojení ešte chvíľu pokysnúť
  5. Šisky vyprážame na horúcom oleji, ktorý však zohrievame pomaly! Ideálna teplota oleja pri vyprážaní je 170C.
  6. Šišky počas praženia otočíme, aby sa pekne prepiekli z obidvoch strán
  7. Vypražené šišky necháme vychladnúť a podávame napríklad s džemom alebo jahodovým krémom

Dobrú chuť! 😋

Recept pripravila foodblogerka Majka Zacharová.

IG | karotka.sk

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz