Pečené buchty s marhuľami
Ingrediencie:
- 500g hladkej špaldovej múky
- 50g kokosového cukru
- 250 - 300ml vlažného rastlinného mlieka
- 1/2 čerstvého droždia
- 60g repkového oleja
- Rastlinné maslo (Rama, Alsan, …)
- Štipka soli
Náplň: marhuľový džem
Na poprášenie: 20g práškového cukru + 20g kokosovej múky
Postup:
- Do menšej misky rozdrobíme droždie, pridáme 1 čl cukru, múky a zalejeme 50 ml vlažného mlieka. Dobre premiešame a necháme 15 minút odstáť na teplom a tmavom mieste pod utierkou.
- Do väčšej misy dáme múku, cukor a štipku soli. Pridáme kvások, zvyšok vlažného mlieka, olej a rukami alebo robotom vypracujeme hladké cesto. Ak sa bude zdať husté, pridáme viac mlieka, ak riedke, pridáme viac múky.
- Vypracované cesto necháme kysnúť opäť na teplom a tmavom mieste pod utierkou aspoň 1 hodinu.
- Po hodine cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a rozrežeme na štvorce. Každý štvorec naplníme džemom, vytvarujeme guľku a uložíme na plech spojom dole. Plech si môžeme vymastiť olejom alebo použiť papier na pečenie.
- Keď sú buchty na plechu, pomažeme ich ešte roztopeným maslom.
- Pečieme cca 20-25 minút pri 190 stupňoch.
- Keď buchty vychladnú, môžeme ich pocukrovať.
Dobrú chuť! 😋
Recept pripravila šikovná Annamária Bilasová