Ingrediencie (2 porcie):
- 200 g tofu natural
- 100 g hladkej špaldovej múky / bezlepkovej múky
- 30 g maku
- 1-2 pl javorového sirupu
- trochu vody
- čerstvé čučoriedky
“Puding”:
- 30 g proteínu
- voda (podľa potreby)
Na vrch: rozvarené maliny, čučoriedky, mandľové plátky
Postup:
- Do hrnca nalejeme vodu a dáme zovrieť.
- Tofu zmiešame s múkou, makom, sirupom, vodou a rukami vypracujeme kompaktné cesto. Môžeme použiť aj mixér pre hladšiu konzistenciu.
- Rozdelíme na cca 8-10 častí, z každej spravíme menšiu placku, do stredu dáme čučoriedky a vytvarujeme do guľky.
- Dáme do vriacej vody a varíme 2-3 minúty, kým nevyplávajú nahor.
- Proteín zmiešame s vodou a polejeme ním uvarené guľky. Pridáme ovocie, orechy a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Recept pripravila šikovná content creatorka Annamária Bilasová