Pumpkin hummus
Kombinácia jemnej, krémovej konzistencie a výraznej chuti tekvice vytvára dokonalú alternatívu k tradičnému hummusu. Tekvica je bohatá na vitamíny A a C, vlákninu a antioxidanty. Cícer je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny a minerálov. Táto kombinácia robí tekvicový hummus nielen lahodným, ale aj výživným občerstvením pre celú rodinu.
Recept je podľa Annymárie Bilasovej
Ingrediencie:
- 1 plechovka uvareného cíceru
- 80 g uvarenej tekvice / pyré
- 1/2 čl kurkumy
- Štipka čierneho korenia
- Štipka mletého čili
- Soľ
- Šťava z polovice citróna
- 1 pl ľanového oleja
Na vrch: ľanový olej, tekvicové a konopné semienka
Postup:
- Všetky ingrediencie na hummus dáme do mixéra a rozmixujeme na hladko.
- Ozdobíme ľanovým olejom a semienkami.
- Podávame s čerstvým pečivom.
😋 Všetky ingrediencie použité v recepte nájdeš na našom e-shope.