Self-saucing caramel pudding
Self-saucing pudding je typ pudingu, ktorý pri pečení vytvorí svoju vlastnú omáčku. Ide o dezert, ktorý má dve vrstvy – jednu hustú, pudingovú vrstvu na vrchu a druhú tekutú, sladkú omáčku, ktorá sa vytvorí počas pečenia.
Máme pre teba recept na jeden, ktorý si zamiluješ 🍮✨
Skombinovali sme ovsené vločky, arašidovú múku a rastlinné ingrediencie do jedného skvelého a hlavne zdravého pudingu. A čo je na ňom najlepšie? Dá sa pripraviť v rôznych variáciách – s čokoládou, ovocím, jogurtom alebo orieškovým maslom.
Ingrediencie (4 porcie):
- 180g ovsených vločiek
- 70g arašidovej múky
- 70g rastlinného proteínu
- 2 pl ľanových alebo chia semienok
- 1čl škorice
- 50ml kokosoveho oleja
- 250ml rastlinného mlieka
- 100g rastlinného jogurtu
- 80g datlí a horúca voda
Postup:
1. Plech vymastíme olejom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
2. Datle zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť.
3. Vločky rozmixujeme na múky a zmiešame so zvyšnými suchými ingredienciami.
4. Pridáme mokré ingrediencie a dobre premiešame.
5. Vodu z datlí zlejeme a datle rozpučíme vidličkou. Pridáme do cesta a opäť premiešame.
6. Cesto dáme na plech a vrch polejeme trochou vriacej vody.
7. Pečieme 30-35 minút.
8. Podávame s jogurtom, čerstvým ovocím alebo orechovým maslom