💚Predsezónny výpredaj je tu 💚 Zadaj zľavový kód: VYPREDAJ15 a získaj zľavu na kategóriu 15%

Superpotravina goji: Prečo ju zaradiť do jedálnička?

Stravuješ sa zdravo, ale tvoj jedálniček neobsahuje žiadnu superpotravinu? Je na čase to zmeniť. Začni s Kustovnicou čínskou známou pod názvom Goji. V článku sa dozvieš, aké prínosy má jej konzumácia, aká je odporúčaná denná dávka a v akých receptoch chutí najlepšie.

Sušené goji je drobné bobuľové ovocie oranžovo-červenej farby pochádzajúce z Číny a Tibetu. Najčastejšie sa predáva v sušenej podobe. Vďaka vysokému podielu antioxidantov, vitamínov a minerálov patrí do rodiny superpotravín.

Chuť plodov je špecifická. Má kyslejší charakter so sladkými tónmi. Niektorí ju prirovnávajú vzhľadom a chuťou k hrozienkam, iní k brusniciam, čerešniam či šípkam. 

6 dôvodov, prečo jesť goji

  • Imunita: Konzumácia goji naštartuje imunitu a dodáva telu vitalitu. Obsahuje viac antioxidantov ako iné sušené ovocie..
  • Psychický aspekt: Pomáha zmierniť stres, zlepšuje spánok a pamäť.
  • Spomaľuje proces starnutia: V Tibete je goji považované za “kľúč k večnej mladosti”. V himalájskych horách je bežnou súčasťou stravy. Nájdeš tu obyvateľstvo s najdlhšou priemernou dĺžkou života
  • Sexuálne zdravie: Priaznivo vplýva na potenciou a sexuálnu činnosť, u žien dokonca zvyšuje plodnosť 
  • Podporuje chudnutie a zlepšuje trávenie 
  • Protirakovinové geránium: Goji je unikátna rastlina, pretože ako jediná rastlina obsahuje protirakovinové geránium. Jej konzumácia slúži aj ako prevencia rakoviny.

Vedel/a si, že Goji obsahuje až 18 druhov aminokyselín a 21 stopových prvkov? Malé bobule obsahujú železo, zinok, vápnik, selén, fosfór, atď. Nehovoriac o obsahu veľkého množstva vitamínov ako B1, B2, B6, C a E.

Do akých receptov sa goji najviac hodí?

Sušené goji môžete jesť v priebehu dňa len tak samotné. Odporúčaná denná dávka je 3 - 5 gramov (malá hrsť). Nám osobne prémiové sušené plody goji značky Farmland chutia ako súčasť receptov. 

Skús si so sušeným goji namixovať domáci sypaný čaj. Pridaj ho k tvojmu obľúbenému sušenému ovociu. V letných mesiacoch z neho môžeš pripraviť ľadový čaj. Goji stačí variť 3 minúty, po odstavení scediť a dochutiť citrónom či medom. Skvelo ťa osvieži a ty doplníš potrebné vitamíny a obohatíš telo o antioxidanty. 

Priprav si rýchle a chutné recepty s touto energetickou bombou. Goji si môžeš pridať k cereáliam do jogurtu, do ovsených vločiek alebo domácej granoly. Je ideálne aj do zdravých smoothie či smoothie bowls ako posýpka. Veľkú parádu urobí aj v chia pudingu, domácich müsli tyčinkách, cookies či rôznych dezertoch. 


jogurtovy_bowl_susene_goji

smoothies_susene_goji

Vyskúšaj naše prémiové sušené goji značky Farmland za skvelú cenu. Zakúpilo si ho už viac ako 1000 zákazníkov. Nabalili sme praktické 100g balenia, ktoré si môžeš vziať na letnú dovolenku, na výlety či do práce alebo školy. Urob si zásoby goji a presvedč sa o jeho výnimočnosti.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz