NIGHT SHOPPING OD 18:00 🌜-15% na nezľavnený tovar 💥 Kód:NIGHT15

Cviklový burger s pečenými zemiakmi

Cviklový burger s pečenými zemiakmi

✏️Ingrediencie:

  • 400g na jemno nastrúhanej cvikly
  • 1 hrnček uvarenej quinoi (1/2 hrnčeka surovej)
  • 30g tvrdého syru ako napr. cheddar alebo parmezán
  • 1 vajce
  • 2 čajové lyžičky oregana
  • 2 čajové lyžičky soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov

Na burgre:

  • 8 žemlí (recept v poslednom reelsku 👌🏼)
  • rukolové alebo bazalkové pesto
  • 2 rajčiny
  • 1 cibuľa
  • kyslé uhorky
  • šalátové listy
  • dressing (3 polievkové lyžice kyslej smotany zmiešané s 1 polievkovou lyžicou kečupu a štipkou soli)

 

📝Postup:

  1. Quinou uvaríme podľa návodu.
  2. Cviklu ošúpeme a nastrúhame na jemno.
  3. Vlašské orechy opečieme v rúre vyhriatej na 170 Celzia 5 minút, necháme vychladnúť a následne rozmixujeme v mixéri
  4. V miske zmiešame všetky ingrediencie na burger a tvarujeme hrubšie placky
  5. Cviklové burgre dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 Celzia 25 minút
  6. Hamburgerové žemle opečieme na panvici.
  7. Spodnú žemľu potrieme dressingom a ďalej vrstvíme šalát, cviklový burger, zvyšnú zeleninu.
  8. Vrchnú časť žemle potrieme rukolovým/ bazalkovým pestom a burger zatvoríme
  9. Burgre podávame s pečenými zemiakmi 

 

Dobrú chuť! 😋

Recept pripravila foodblogerka Majka Zacharová.

IG | karotka.sk

 

cviklovy_burger_s_quinou_12

cviklovy_burger_s_quinou_16

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz